Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Akloholismus

Dobrý den všem,poradí mi někdo? Můj přítel hodně pije o víkendy. Tím způsobem že v pátek odejde a neděli v noci se vrátí. Bez peněz opilej s agresivní náladou. Máme spolu 11měsiční dítě, a na Nový rok jsem se od něho odstěhovala,doufala jsem že to pomůže a zamyslí se.Dospělo to jen k tomu, že za pár dní nato, přišel o řidický průkaz a tím i o práci.Myslela jsem že si uvědomí-marně. Jsem těd v situaci kdy nevím co dělat.Dítě tátu potřebuje. Proto se snažím touto cestou poradit. Byla chyba od něho odejít? Jak mu pomoci? Předem mockrát děkuji Petra

Odpovědi na otázku

Vašemu příteli se dá pomoci, ale pouze pokud bude sám chtít. Pak je nejlepší volbou psychiatrická ústavní léčba a po jejím absolvování doživotní abstinence. Ve vaší situaci by asi bylo nejlepší poradit se s psychiatrem, jak vašeho přítele pro léčbu motivovat. Pokud se to podaří, může vaše rodina opět fungovat. V opačném případě je rozhodně nepřítomnost vlastního otce menším zlem než žít s alkoholikem. A to platí i pro vás samotnou. Na závislostech a alkoholismu zvlášť je nejhorší to, že závislá osoba neničí pouze sebe, ale také všechny své blízké.